Adrasan’da Gezilmesi Gereken Yerler

Adrasan'da Gezilmesi Gereken Yerler

Adrasan, Antalya’nın en çok tercih edilen tatil beldelerinden bir tanesidir. Akdeniz’e kıyısı olan Adrasan, Kumluca ilçesine bağlıdır. Antalya’nın gizli kalmış doğa güzellikleri arasında bulunan Adrasan; doğası ve denizi ile ziyaretçilerini kendisine hayran bırakmaktadır. Adrasan, tatil yerlerinin yanı sıra, konaklama imkanları ve tarihi bölgeleri ile mutlaka ziyaret edilmesi gerekmektedir. Bizlerde sizin için Adrasan’da gezilmesi gereken yerler içeriğimizi oluşturduk. Adrasan’ın keyfine varın…

Adrasan Likya Yolu Parkuru

Dünya’nın en uzun doğa yürüyüşü parkuru olarak bilinen Tarihi Likya Yolu’nun bir ucu Antalya’ya kadar uzanmaktadır. İçerisinde 20’den fazla yürüyüş rotası bulunan ve bir parkurun kendine ait özelliklerinin yer aldığı Tarihi Likya Yolu mutlaka deneyimlenmesi gereken bir doğa harikası. Tarihi Likya Yolu’nun Adrasan üzerinde de rotası bulunmaktadır. Adrasan’da gezilecek yerler arıyorsanız, Tarihi Likya Yolu sizi bekliyor olacaktır.

Beydağları Milli Parkı

Beydağları Milli Parkı, Adrasan’a ortalama 40 kilometre kadar uzaklıkta yer alıyor. Antik kent, mavi ve yeşilin ortak noktası olan Beydağları Milli Parkı, tarihin tozlu raflarına tanıklık edebileceğiniz harika bir geçmişe sahip. Hem tarihi, hem doğayı bir arada keşfetmek isterseniz, Beydağları Milli Parkı’nı mutlaka ziyaret etmelisiniz.

Suluada Gezisi

Adrasan’a giden bir kişi mutlaka Suluada turu da yapmaktadır. Türkiye’nin Maldivleri olarak nitelendirilen Suluada, müthiş kumsal alanı ve berrak denizi ile Adrasan’da gezilecek yerler denildiğinde akla ilk gelen bölgelerden bir tanesidir. Suluada, bakir bir bölge olarak kalmıştır ve günümüzde tekne turlarına katılarak ya da tekne kiralaması yaparak ziyaret edilmektedir. Adrasan’ı keşfetmeyi istiyorsanız, önce Suluada’dan başlamanızı öneriyoruz.

Adrasan Deresi

Adrasan Koyu’na akan Adrasan Deresi, Beydağları Milli Parkı sahası içerisinde bulunmaktadır. Dere üzerine kurulu işletmelerde konaklama yapabileceğiniz gibi, günübirlik ziyarette de bulunabilirsiniz. Özellikle River Adrasan işletmesi, Adrasan Deresi üzerinde keyifli vakit geçirmenize imkan sağlamaktadır. Antalya bungalov ev arayışınız var ise hiçbir plan yapmadan direkt Adrasan’a gelmenizi öneriyoruz. İşletme Adrasan bungalov evleri arasında kendisinden sıkça söz ettirmektedir. Ailenizle veya arkadaşlarınızla beraber izole ve doğa ile iç içe vakit geçirmek için geç kalmayınız. Adrasan Deresi, yaz sıcağında serinlemek ve Adrasan’ın lezzetlerini keşfetmek için harika bir tercih olacaktır.

Musa Dağı

Adrasan ve Olympos’u birbirinden ayıran Musa Dağı, eşsiz bir doğa harikasıdır. Daha çok macera severlerin uğrak yeri olan Musa Dağı, yürüyüş ve doğa manzaralı fotoğraf çekimleri için uygundur. Antik kalıntıları ve doğası ile günümüze kadar gelen Musa Dağı, Tarihi Likya Yolu parkuruna da ev sahipliği yapmaktadır. Söz konusu Likya Yolu’ndan dolayı adından sıkça söz ettirmektedir. Heybeti, doğası kadar eşsizdir.

Chimera – Yanartaş

Adrasan’a ortalama 35 kilometre kadar uzaklıkta yer alan Yanartaş. Yüzyıllardır yanmaktadır ve doğal bir ateştir. Beydağları Milli Parkı sahası içerisinde bulunan Chimera, farklı efsane ve hikayelere konu olmuştur. Günübirlik gezi planı yapıyorsanız, Adrasan’dan Yanartaş’ı görmeye gidebilirsiniz. Farklı ve ilginç bir deneyim sizi bekliyor…

Adrasan Kalesi – Kız Kalesi

Adrasan Kalesi, bir diğer adıyla Kız Kalesi olarak da bilinmektedir. Osmanlı Dönemi’nde inşa edilen Adrasan Kalesi, savunma kalesi olarak kullanılıyordu. Doğa yürüyüşü severlerin uğrak mekanı olan Adrasan Kalesi, Katip Çelebi tarafından Azrasan Kalesi olarak yazılmıştır. Evliya Çelebi ise; Adrasan Kalesi olarak yazmasıyla beraber, günümüze kadar Adrasan Kalesi olarak gelmiştir. Manzarasından dolayı ziyaret edilen Adrasan Kalesi, tarihe tanıklık eden geçmişi ve doğası ile adından sıkça söz ettirmeyi başarmaktadır.

Taşlıkburnu Feneri – Gelidonya Feneri

Tarihi Likya Yolu üzerinde yer alan Gelidonya Feneri, Adrasan’a 12 kilometre mesafede bulunmaktadır. Adrasan’dan tabelaları takip ederek, Gelidonya Feneri’ne ulaşım sağlamak mümkündür. Ayrıca Gelidonya Feneri, 237 metre yüksekliği ile Türkiye’nin en yüksek feneri olarak bilinmektedir. Tarihi yapı olmasından dolayı, koruma altına alınmıştır. Adrasan’a gelirseniz, Gelidonya Feneri’ni ziyaret etmeden gitmeyiniz.

Sazak Koyu

Tekne turlarına katılarak, tekne kiralaması yaparak veya orman içerisinden patika üzerinden ulaşım sağlayabileceğiniz Sazak Koyu, Adrasan’da mutlaka ziyaret edilmesi gereken bölgeler arasında yer almaktadır. Sırtını Musa Dağı’na dayamış Sazak Koyu, doğası ve denizi ile adından söz ettirmeyi başarmaktadır. Adrasan’a giderseniz, Sazak Koyu’nu ziyaret etmeyi unutmayınız.

Porto Ceneviz Koyu – Adrasan Ceneviz Koyu

Adrasan’ın en popüler koyları arasında yer alan Ceneviz Koyu’na sadece tekne turu ile ulaşım sağlamak mümkündür. Doğal sit alanı olarak ilan edilen Ceneviz Koyu, koruma altına alınmıştır. Ceneviz Koyu’nun ismi, Ceneviz Koyu’nun yamaç tarafında yer alan kale kalıntılarından gelmektedir. Yüzme ve dalış yapmak isteyenler Ceneviz Koyu’nu ziyaret etmektedir. Tekne turu yaparak ya da tekne kiralayarak Adrasan Ceneviz Koyu’nu ziyaret edebilirsiniz.

Akseki Koyu

Adrasan’da bulunan Akseki Koyu, eşsiz bir doğa harikasıdır. Çevresi yüksek kayalıklar ile çevrili olan Akseki Koyu’na sadece tekneler ile ulaşmak mümkündür. Plajı ince kum ile kaplıdır. Bakir bir koy olan Akseki Koyu’nda günübirlik zaman geçirebilirsiniz. Tekne kiralaması ya da tekne turu ile Akseki Koyu’nu keşfedebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sohbete Başla
Yardıma mı ihtiyacınız var?
Merhaba 👋
Size nasıl yardımcı olabilirim?