Adrasan Plaji
Adrasan Plaji

Adrasan Plajı

Adrasan Plajı, yaklaşık 2 kilometre uzunluğa sahiptir. Çam ağaçları ile çevrili nezih bir ortamdır. Manzarası ve kumsalı ile adından sıkça söz ettirmektedir. Adrasan Plajı’na girişlerde herhangi bir ücret talep edilmemektedir. Ancak şemsiye ve şezlong kiralaması yapmak isterseniz, ücret ödemesi yapmanız gerekmektedir.

Tuvalet ve duş imkanı da bulunmaktadır. Ayrıca belediyeye ait otopark hizmeti ve market imkanı da bulunmaktadır. Adrasan Plajı’nda çok sayıda tekne bulunmaktadır. Ücretli tekne gezintisi yapabilirsiniz. Adrasan’da dalış aktivitesi yaparak, denizaltı güzelliklerini de yakından inceleyebilirsiniz.

Adrasan Deresi

Adrasan Deresi, Adrasan Koyu’na akmaktadır. Tahtalı Dağı’ndan doğan Adrasan Deresi Bey Dağları Milli Parkı sınırları içerisinde bulunmaktadır. Ayrıca Adrasan Deresi boyunca, akarsu üzerine inşa edilmiş doğa ile iç içe işletmeler de bulunmaktadır.

Stresten uzak, nezih bir ortamda kahvaltı, akşam yemeği ve çeşitli menüler tadabilirsiniz. Ördek ve çeşitli su canlısının yaşam sürdüğü Adrasan Deresi’nde sıcak yaz günlerinde serinlemek için geç kalmayın. Dere içerisinde hamak ve salıncak keyfi yapmak da mümkündür.

Adrasan Deresi
Adrasan Deresi
Likya Yolu
Likya Yolu

Likya Yolu

Likya Yolu, 535 kilometre uzunluğuyla en uzun yürüyüş parkuru olarak bilinmektedir. Fethiye’den başlayan Likya Yolu’nun son durağı Antalya’dır. 20’den fazla parkura ev sahipliği yapan Likya Yolu’nun bir etabı da Adrasan’a uzanmaktadır.

Likya Yolu’nun tamamını yürümek, 30 ile 45 gün arasında değişkenlik gösterebilmektedir. Ancak etapların uzunluğuna bağlı olarak birkaç günlük yürüyüş yapmak mümkündür. Likya Yolu güzergahında bulunan köylerde; restoran, kafe, çay bahçesi, manzara seyir alanları ve çeşme gibi imkanlar mevcuttur.

Balıkçı Koyu

Balıkçı Koyu, Adrasan Koyu’nun sağ tarafında yer almaktadır. Küçük bir koy olan Balıkçı Koyu, kamp ve piknik için ziyaret edilmektedir. Araç girişinin yasak olduğu Balıkçı Koyu’nda ateş yakılmasına da izin verilmemektedir. Adrasan Sahil üzerinden 200 metre uzunluğa sahip patika yol üzerinden ulaşım sağlanabilir. Duş ve tuvalet bulunan Balıkçı Koyu’nda market yok ancak Adrasan Sahil’de bulunan marketlerden ihtiyaçlarınızı alarak Balıkçı Koyu’nda keyifli vakit geçirebilirsiniz.

Balıkçı Koyu’nun ismi, balıkçı teknelerinden gelmektedir. Ayrıca Balıkçı Koyu, birbirinden güzel çok sayıda balık türüne de ev sahipliği yapmaktadır. Adrasan’da tekne turu yaparsanız, Balıkçı Koyu’nda verilen molalarda yüzme ve dalış aktivitesi gerçekleştirebilirsiniz.

Balikci Koyu
Balikci Koyu
Kargicak Koyu
Kargicak Koyu

Kargıcak Koyu

Adrasan’dan deniz yolu ile yaklaşık 300 metre kadar uzaklıkta yer alan Kargıcak Koyu, küçük bir koydur. Adrasan çevresinde bulunan büyüklü küçüklü koylardan bir tanesidir. Günübirlik tekne turlarına katılarak veya kamp yapmak için kendi imkanlarınız ile Kargıcak Koyu’na gidebilirsiniz. Araç ile giderseniz, yaklaşık 10 – 15 dakika sürecek yürüyüş macerası sizi bekliyor olacaktır.
Tekne turuna katılarak Adrasan’dan kolayca ulaşım sağlayabilirsiniz. Adrasan’dan yürüyerek gitmek isterseniz, yaklaşık 45 dakika sürecek uzun bir parkur sizi bekliyor olacaktır. Tuvalet, market ve duş gibi temel imkanlar mevcut değildir. Hazırlık yapmadan gitmemek gerekmektedir.

Sazak Koyu

Sazak Koyu, Adrasan’da mutlaka ziyaret edilmesi gereken koylardan bir tanesidir. Sazak Koyu ormanın derinliklerine doğru uzanmış güzel bir kumsala sahiptir. Ayrıca Sazak Koyu Musa Dağı eteğinde yer almaktadır. Her iki yanı dik kayalıklar ile çevrili olan Sazak Koyu’na tekne turlarına katılarak ulaşabilirsiniz.
Arazi aracı tarzında araçlar ile Sazak Koyu’na gidebilirsiniz ancak yolu oldukça kötü ve yakın zamanda Sazak Koyu’na araç girişinin kapatılacağı ifade ediliyor. Gittiğinizde süprizle karşılaşmak istemiyorsanız, tekne turuna katılarak güzel bir deneyim yaşayabilirsiniz. İncecik kum yapısına sahip Sazak Koyu’nda vakit geçirmek isterseniz, hazırlıklı gitmeniz mantıklı olacaktır.

Sazak Koyu
Sazak Koyu
Kiz Kalesi
Kiz Kalesi

Adrasan Kalesi – (Kız Kalesi)

Kız Kalesi, Adrasan kalesi olarak da bilinmektedir. Osmanlı Dönemi’nde inşa edilen Kız Kalesi, o dönemin savunma kalelerinden bir tanesi olarak ön plana çıkmaktaydı. Doğa yürüyüşü yapmak isteyenler tarafından sık sık ziyaret edilmektedir. Kız Kalesi, Katip Çelebi seyahatname’sinde Azrasan Kalesi olarak belirtilmiş. Evliya Çelebi seyahatname’sinde Adrasan Kalesi olarak bahsetmiştir.
Ayrıca bir söylentiye göre; Adrasan isminin, Azrasan’dan geldiği ifade edilmektedir. Günümüzde sadece ören yerlerinin kaldığı Adrasan Kalesi, Adrasan’ın en önemli bölgelerinden bir tanesidir. Adrasan’a giderseniz, Adrasan Kalesi’ni ziyaret etmeyi unutmayınız.

Musa Dağı

Musa Dağı, Adrasan ve Olimpos’u birbirinden ayıran ve eşsiz bir doğa manzarasına sahip olan bölgelerden bir tanesidir. Macera severler tarafından yoğun olarak ziyaret edilmektedir ve doğa yürüyüşü aktivitesi ve manzara fotoğrafçılığı yapılmaktadır. Antik kalıntıları ve tarihi güzellikleri bakımından adından sıkça söz ettiren Musa Dağı, tarihi Likya Yolu üzerinde yer almaktadır.

Musa Dagi
Musa Dagi
Gelidonya Feneri
Gelidonya Feneri

Gelidonya Feneri (Taşlıkburnu Feneri)

Gelidonya Feneri, 237 metre yüksekliği ile Türkiye’nin en yüksek feneri olarak bilinmektedir. Gelidonya Feneri, Adrasan’a 14 kilometre mesafede yer almaktadır ve Yeşilköy Mahallesi sınırları içerisinde bulunmaktadır. Gelidonya Feneri, Taşlıkburnu Feneri olarak da bilinmektedir. Doğu tarafında Sulu Ada, Batı tarafında Korsan Koyu yer almaktadır.
Gelidonya Feneri, tarihi Likya Yolu güzergahında yer almaktadır ve bundan dolayı yoğun olarak ziyaret edilmektedir. Araç ile tam ulaşım sağlanamayan Gelidonya Feneri’ne Likya Yolu üzerinden ya da Adrasan güzergahından trekking yaparak ulaşım sağlayabilirsiniz. Yol üzerinde su kaynağı bulunmamaktadır. Yürüyüş yapacaklar mutlaka hazırlıklı gitmelidir.

Sulu Ada

Adrasan açıklarında yer alan Suluada, Türkiye’nin Maldivleri olarak değerlendirilmektedir. Suluada’nın kumsalını tropikal ada kumsalları oluşturmaktadır ve oldukça güzel bir görünüme sahiptir. Suluada’ya gitmek için tekne turlarına katılmanız veya özel tekne kiralaması yapmanız gerekmektedir.

Sessiz ve bir o kadar da huzurlu bir ortama sahip olan Suluada, Adrasan turunuza heyecan katacaktır. Suluada’nın ismi, Suluada üzerinde yer alan tatlı su kaynağından gelmektedir. Ayrıca söz konusu suyun şifalı olduğu hakkında araştırmalar yapılmıştır. Suluada’da herhangi bir işletme ve tesis bulunmamaktadır. Adrasan’a giderseniz, mutlaka Suluada’yı ziyaret etmenizi öneriyoruz.

Suluada
Suluada
Porto Ceneviz Koyu
Porto Ceneviz Koyu

Porto Ceneviz Koyu

Olimpos – Adrasan arasında yer alan Porto Ceneviz Koyu, sadece tekne turları ile ziyaret edilebilen bir bölgedir. Doğal sit alanı olarak ilan edilen Porto Ceneviz Koyu koruma altına alınmıştır. Porto Ceneviz Koyu’nun ismi, koyun yamaç bölümünde yer alan kale kalıntısından gelmektedir.
Porto Ceneviz Koyu turkuaz rengi denizi ile stresten uzak keyifli vakit geçirmenize olanak sağlamaktadır. Araç ile ulaşım sağlamak mümkün değildir. Bu yüzden tekne turuna katılabilir veya özel tekne kiralaması yapabilirsiniz.

Akseki Koyu

Akseki Koyu, Kumluca’da yüz ölçümü olarak en geniş koylardan bir tanesidir. Adrasan sınırları içerisinde yer alan Akseki Koyu’nun çevresi yüksek kayalıklar ile çevrilidir ve bundan dolayı sadece tekneler ile ulaşım sağlanabilir.
Akseki Koyu’nun denizi dalgasızdır. Yeni yüzme öğrenenler ve çocuklu aileler tercih edebilir. Plajı incecik kumlar ile kaplı olan Akseki Koyu’na giriş ücretsizdir.

Akseki Koyu
Korsan Koyu

Korsan Koyu

Korsan Koyu, Karaöz ile Gelidonya Feneri arasında yer almaktadır. Korsan Koyu, Karaöz Sahili’ne yaklaşık 3 kilometre mesafede yer almaktadır. Ormanın ve denizin güzelliğine doyamayacağınız Korsan Koyu Likya Yolu üzerinde yer almaktadır.
Korsan Koyu’nda kamp yapabilir. Ayrıca Korsan Koyu çevresinde kamping tesisleri de hizmet vermektedir. Korsan Koyu’na stabilize orman yolu üzerinden ulaşım sağlanmaktadır.

Akvaryum Koyu

Akvaryum Koyu, Sazak Koyu ile karşı karşıya harika bir bölgede yer almaktadır. Suyun rengi efsane ve muhteşem bir güzelliğe sahiptir. Caretta caretta kaplumbağaları ve çeşitli su canlısı türlerini yakından keşfetmek mümkündür.
Araç ile ulaşım sağlanamayan Akvaryum Koyu’na tekne turlarına katılım sağlayarak ulaşım sağlamanız mümkündür. Denizi berrak ve oldukça güzel. Balık ve deniz kaplumbağaları arasında yüzmek isterseniz, mutlaka Akvaryum Koyu’nu ziyaret etmenizi öneriyoruz. Bu doğa güzelliğini keşfetmek için geç kalmayınız…

Akvaryum Koyu
Akvaryum Koyu
Yanartas Chimera
Yanartas Chimera

Yanartaş - Chimera

Adrasan’a yaklaşık 40 kilometre mesafede yer alan Yanartaş, Olimpos Beydağları Milli Parkı sınırları içerisinde bulunan Çıralı’da bulunmaktadır. Yüzyıllardır yanan ve doğal bir ateş olan Yanartaş efsanelere konu olmuştur. Yanartaş – Chimera Antalya’da günübirlik olarak ziyaret edebileceğiniz bir bölgedir. Denize yakın ve manzaralı bir konuma sahiptir. Günlük ziyaretçisi oldukça fazladır.

Çıralı

Çıralı, Beydağları Sahil Milli Parkı sınırları içerisinde yer almaktadır ve üç kilometrelik büyük bir kumsala sahiptir. Caretta Caretta üreme alanı olan Çıralı’nın sahili ince taneli kum yapısına sahiptir.
Çıralı’nın her iki ucu kayalıklarla çevrilidir. Manzarası ve doğası gereği yoğun olarak ziyaret edilmektedir. Kamping tesisleri ve bungalov işletmeleri yoğunluktadır. Nezih bir ortam, eşsiz bir doğa sizi bekliyor…

Cirali Koyu
Cirali Koyu
Olimpos
Olimpos

Olympos - Olimpos

Olympos Antik Kenti, Kumluca ilçesinde yer alan Tahtalı Dağı’nın 10 kilometre Kuzey tarafında bulunmaktadır. Likya Yerleşimi olarak bilinen Olympos, Caretta Caretta Kaplumbağalarının yavrulama alanıdır ve Doğal Sit Alanı olarak belirlenmiş olup, koruma altındadır. Olimpos Beydağları Milli Parkı sınırları içerisinde yer almaktadır.
Portakal, nar, armut ve limon ağaçlarının çoğunlukta olduğu Olympos, ferah bir ortamda tatil yapmanıza imkan sağlamaktadır. Çadır kampı ve bungalov konaklaması için tercih edilmektedir. Suyu oldukça güzel ve yüzmeye elverişlidir.

Ulupınar

Adını doğal kaynak sularından alan Ulupınar, tertemiz ve berrak bir suya sahiptir. Çıralı ile Ulupınar arası mesafesi 8 ile 10 kilometredir. Ulupınar’ın kaynak suyunun aktığı derelerden bir tanesinin yanına 40 – 50 yıllık su değirmeni kuruludur.

Yerli ve yabancı çok sayıda misafir tarafından ziyaret edilmektedir. Ayrıca Ulupınar’da çok fazla alabalık restoranı ve alabalık çiftliği bulunmaktadır. Kendi aracınızla ya da Ulupınar servisleri ile ulaşım sağlayabilirsiniz.

Ulupinar
Ulupinar
Tahtali Dagi
Tahtali Dagi

Tahtalı Dağı

Tahtalı Dağı, Olimpos Dağı olarak da bilinmektedir. Batı Toroslar bölgesinde, Bey Dağları grubu içerisinde yer almaktadır. Tahtalı Dağı’nın batı tarafında bulunan boğazdan, Likya Yolu’nun batı rotası geçmektedir. Sedir ve ardıç ağaçları çoğunluktadır. Tahtalı Dağı’nın zirvesine çıkmak için, teleferik hattı kullanılmaktadır.
Ayrıca Tahtalı Dağı’nın teleferik hattı, 726 metreden, 2365 metre yüksekliğe kadar uzanmaktadır, ek olarak; 4350 metre uzunluğunda yol çıkabilmektedir. Teleferik hattı bu özelliği ile Dünya’nın sayılı uzunluğa sahip teleferik hatlarından bir tanesidir. Eşsiz bir Tahtalı Dağı manzarası sizi bekliyor.

Karaöz Sahili

Karaöz, kendi halinde ve oldukça küçük bir sahil yerleşimi. Günübirlik veya konaklamalı olarak Karaöz’ü ziyaret etmek mümkün. Sahil kısmı oldukça temiz ve sahil boyunca; tuvalet, duşakabin ve soyunma kabinleri var.
Market ve büfe imkanları da bulunmaktadır. Adrasan’dan araç ile 20 – 25 dakika gibi kısa bir sürede Karaöz Sahili’ne ulaşım sağlayabilirsiniz. Kamp ve bungalov işletmeleri de bulunmaktadır.

Karaoz Sahili
Karaoz Sahili
Alacasu Cennet Koyu
Alacasu Cennet Koyu

Alacasu Cennet Koyu

Çamyuva ve Tekirova arasında yer alan Alacasu Cennet Koyu, eşsiz bir doğa güzelliğine sahiptir. Denizi taşlıktır ve yolu dere yatağından gitmektedir. Kaynak suyu var ancak yine de hazırlıklı gitmek gerekiyor.
Çöp kutuları var. Kamp için oldukça uygun. Balıkçı tekneleri sık sık Alacasu Cennet Koyu’na uğruyor. İnsan yoğunluğunun aşırı olduğu günlerde sıkıcı olabiliyor ancak genel olarak sessiz ve sakin bir bölgedir. Hazırlık yapmadan gitmemek gerekiyor.

Kaş

Antalya’nın en batısında yer alan Kaş, Antalya’nın turistik ilçelerinden bir tanesidir. Kaş ilçesinin sahil uzunluğu 70 kilometre civarındadır. Istlada, İsinda, Apollonia ve Kyaenai gibi pek çok antik kent bulunmaktadır. Dalgıç turizmi açısından oldukça verimlidir.Büyük Çakıl Plajı, Akçagerme Plajı, Küçük Çakıl Plajı ve Hidayet Koyu, Kaş ilçesinde mutlaka ziyaret edilmesi gereken bölgelerden bir tanesidir. Ayrıca Kaş çevresinde, 6 adet mağara da bulunmaktadır. Dalış ve yamaç paraşütü, Kaş ilçesinde yapılabilecek en yaygın aktiviteler arasında yer almaktadır.

Kas
Kas
Kekova
Kekova

Kekova Adası

Kaleköy ve Üçağız açıklarında yer alan Kekova Adası, 4,5 kilometrekarelik yüzölçümüne sahiptir. Kimsenin yaşam sürmediği Kekova Adası’na gitmek için sadece tekneler kullanılmaktadır.
Kekova’nın Kuzey tarafında, 2. Yüzyılda deprem nedeniyle yıkılan ve antik bir kent olan Dolchiste/Dolikisthe ait batık kalıntıları bulunmaktadır ve su altında gözle görülmektedir. Tekne turlarına katılarak Kekova turu yapmak için geç kalmayın. Harika bir doğa sizi bekliyor olacaktır…

Finike Mağaralı Köy

Finike – Demre yolu üzerinde yer alan Finike Mağaralı Koy, özellikle sosyal medyanın gücü ile yoğun olarak ziyaret edilmektedir. Kendiliğinden oluşmuş bir mağara olan Finike Mağaralı Koy çevresi çakıl ve kumdan oluşan ufak bir plaja sahiptir. Plajdan, Finike Mağaralı Koy’a gitmek için yaklaşık 100 metre kadar yüzmeniz gerekmektedir ya da ufak tekne yardımı ile ulaşım sağlamanız mümkündür.
Mağaranın turkuaz rengi denizi ve bembeyaz taşları, eşsiz bir güzellik ile sizi bekliyor olacaktır. Finike Mağaralı Koy’a gitmek için, Finike – Demre yolu üzerinde Finike Mağaralı Koy’a geldiğinizde, aracınızı üst kısımda yol kenarına park edip, yürüyerek koya inmeniz gerekiyor. İşletme ve tesis bulunmadığından dolayı hazırlık yapmadan gitmemek gerekiyor.

Finike Magarali Koy
Finike Magarali Koy
Beymelek Lagunu
Beymelek Lagunu

Beymelek Lagünü

Beymelek Lagünü, Demre – Finike yolu üzerinde yer almaktadır. Denize ve plaja bitişik olan Beymelek Lagünü’nde bolca kefal balığı vardır. Tatlı su ve tuzlu suyun karıştığı bir bölge olan Beymelek Lagünü kıyısında çok sayıda balık restoranı ve lokantası bulunmaktadır.
Harika bir doğa manzarasına sahip olan Beymelek Lagünü’ne gitmek için, Demre – Finike servislerini kullanabilir veya Beymelek üzerinden taksi tutabilirsiniz. Kıyı tarafında yürüyüş ve fotoğrafçılık aktivitesi yapmayı unutmayınız.

Myra Antik Kenti - Mira Antik Kenti

Myra Antik Kenti, Demre ilçesi sınırları içerisinde yer alan Likya kenti olarak bilinmektedir. Demre Çayı ve Ege Denizi tarafından taşınan toprakla oluşan alüvyon ovasına kurulmuştur. Roma ve Likya dönemlerine ait kent harabeleri, alüvyon tortuları altında kalmıştır.
Myra Antik Kenti içerisinde, Aziz Nikolaos Kilisesi’de bulunmaktadır. Esrarengiz bir görünüme sahip olan Myra Antik Kenti kazıları 2009 yılında başlamış ve halen devam etmektedir. Myra Antik Kenti’ne giderseniz, bol bol fotoğraf çekmeyi ve en ince detaylara kadar keşif yapmayı unutmayınız…

Mira Antik Kenti
Mira Antik Kenti
Patara Plaji
Patara Plaji

Patara Plajı

Patara Plajı, Patara Antik Kenti yakınlarında yer alan en büyük plajlardan bir tanesidir. Ayrıca Patara Plajı, çevresinde yer alan plajlara göre, daha uzundur. Yaklaşık 18 kilometre uzunluğa sahip olan Patara Plajı’nın kumsal derinliği zaman zaman 200 – 300 metreye kadar çıkmaktadır. Denizi sığ olan Patara Plajı’nın kumsalı ince kum yapısına sahiptir.
Patara Plajı’na gitmenin bir nedeni de, Patara Kum Tepeleri’nin eşsiz bir güzelliğe sahip olmasından kaynaklanmaktadır. Adeta çöl ortasında gezinti yapıyor hissi veren Patara Kum Tepeleri, Patara Plajı’nın misafir yoğunluğuna etki etmektedir. Patara Ören Yeri ve Patara Antik Kenti gezisi yapmayı unutmayınız.

Göynük Kanyonu

Antalya’nın Kemer ilçesine bağlı Göynük Mahallesi sınırları içerisinde yer almaktadır. Göynük’e yaklaşık 3 – 4 kilometre mesafede yer alan Göynük Kanyonu’na gitmek için farklı ulaşım seçenekleri mevcuttur. Göynük merkezinden yürüyerek 45 dakikalık yolculuk ile, Göynük’ten jeep safari araçlarına binerek ya da Göynük Belediyesi tarafından saat başı hizmet veren Göynük Kanyonu otobüslerine binerek Göynük Kanyonu’na gitmek mümkün olacaktır.
Ayrıca Göynük Kanyonu yolu boyunca serinlemek isteyebileceğiniz doğal havuz ve göletler bulunmaktadır. Göynük Kanyonu, Dünya’nın en iyi 10 trekking parkurları arasında yer alan Göynük Kanyonu’ndan Likya Yolu’nun Hisarçandır – Gedelme bölümü geçmektedir. Göynük Kanyonu’nda kamp, piknik ve rafting aktivitesi yapılabilir.

Goynuk Kanyonu
Goynuk Kanyonu
Adrasan Plaji
Adrasan Plaji

Adrasan Plajı

Adrasan Plajı, yaklaşık 2 kilometre uzunluğa sahiptir. Çam ağaçları ile çevrili nezih bir ortamdır. Manzarası ve kumsalı ile adından sıkça söz ettirmektedir. Adrasan Plajı’na girişlerde herhangi bir ücret talep edilmemektedir. Ancak şemsiye ve şezlong kiralaması yapmak isterseniz, ücret ödemesi yapmanız gerekmektedir.

Tuvalet ve duş imkanı da bulunmaktadır. Ayrıca belediyeye ait otopark hizmeti ve market imkanı da bulunmaktadır. Adrasan Plajı’nda çok sayıda tekne bulunmaktadır. Ücretli tekne gezintisi yapabilirsiniz. Adrasan’da dalış aktivitesi yaparak, denizaltı güzelliklerini de yakından inceleyebilirsiniz.

Adrasan Deresi
Adrasan Deresi

Adrasan Deresi

Adrasan Deresi, Adrasan Koyu’na akmaktadır. Tahtalı Dağı’ndan doğan Adrasan Deresi Bey Dağları Milli Parkı sınırları içerisinde bulunmaktadır. Ayrıca Adrasan Deresi boyunca, akarsu üzerine inşa edilmiş doğa ile iç içe işletmeler de bulunmaktadır.

Stresten uzak, nezih bir ortamda kahvaltı, akşam yemeği ve çeşitli menüler tadabilirsiniz. Ördek ve çeşitli su canlısının yaşam sürdüğü Adrasan Deresi’nde sıcak yaz günlerinde serinlemek için geç kalmayın. Dere içerisinde hamak ve salıncak keyfi yapmak da mümkündür.

Likya Yolu
Likya Yolu

Likya Yolu

Likya Yolu, 535 kilometre uzunluğuyla en uzun yürüyüş parkuru olarak bilinmektedir. Fethiye’den başlayan Likya Yolu’nun son durağı Antalya’dır. 20’den fazla parkura ev sahipliği yapan Likya Yolu’nun bir etabı da Adrasan’a uzanmaktadır.

Likya Yolu’nun tamamını yürümek, 30 ile 45 gün arasında değişkenlik gösterebilmektedir. Ancak etapların uzunluğuna bağlı olarak birkaç günlük yürüyüş yapmak mümkündür. Likya Yolu güzergahında bulunan köylerde; restoran, kafe, çay bahçesi, manzara seyir alanları ve çeşme gibi imkanlar mevcuttur.

Balikci Koyu
Balikci Koyu

Balıkçı Koyu

Balıkçı Koyu, Adrasan Koyu’nun sağ tarafında yer almaktadır. Küçük bir koy olan Balıkçı Koyu, kamp ve piknik için ziyaret edilmektedir. Araç girişinin yasak olduğu Balıkçı Koyu’nda ateş yakılmasına da izin verilmemektedir. Adrasan Sahil üzerinden 200 metre uzunluğa sahip patika yol üzerinden ulaşım sağlanabilir. Duş ve tuvalet bulunan Balıkçı Koyu’nda market yok ancak Adrasan Sahil’de bulunan marketlerden ihtiyaçlarınızı alarak Balıkçı Koyu’nda keyifli vakit geçirebilirsiniz.

Balıkçı Koyu’nun ismi, balıkçı teknelerinden gelmektedir. Ayrıca Balıkçı Koyu, birbirinden güzel çok sayıda balık türüne de ev sahipliği yapmaktadır. Adrasan’da tekne turu yaparsanız, Balıkçı Koyu’nda verilen molalarda yüzme ve dalış aktivitesi gerçekleştirebilirsiniz.

Kargicak Koyu
Kargicak Koyu

Kargıcak Koyu

Adrasan’dan deniz yolu ile yaklaşık 300 metre kadar uzaklıkta yer alan Kargıcak Koyu, küçük bir koydur. Adrasan çevresinde bulunan büyüklü küçüklü koylardan bir tanesidir. Günübirlik tekne turlarına katılarak veya kamp yapmak için kendi imkanlarınız ile Kargıcak Koyu’na gidebilirsiniz. Araç ile giderseniz, yaklaşık 10 – 15 dakika sürecek yürüyüş macerası sizi bekliyor olacaktır.
Tekne turuna katılarak Adrasan’dan kolayca ulaşım sağlayabilirsiniz. Adrasan’dan yürüyerek gitmek isterseniz, yaklaşık 45 dakika sürecek uzun bir parkur sizi bekliyor olacaktır. Tuvalet, market ve duş gibi temel imkanlar mevcut değildir. Hazırlık yapmadan gitmemek gerekmektedir.

Sazak Koyu
Sazak Koyu

Sazak Koyu

Sazak Koyu, Adrasan’da mutlaka ziyaret edilmesi gereken koylardan bir tanesidir. Sazak Koyu ormanın derinliklerine doğru uzanmış güzel bir kumsala sahiptir. Ayrıca Sazak Koyu Musa Dağı eteğinde yer almaktadır. Her iki yanı dik kayalıklar ile çevrili olan Sazak Koyu’na tekne turlarına katılarak ulaşabilirsiniz.
Arazi aracı tarzında araçlar ile Sazak Koyu’na gidebilirsiniz ancak yolu oldukça kötü ve yakın zamanda Sazak Koyu’na araç girişinin kapatılacağı ifade ediliyor. Gittiğinizde süprizle karşılaşmak istemiyorsanız, tekne turuna katılarak güzel bir deneyim yaşayabilirsiniz. İncecik kum yapısına sahip Sazak Koyu’nda vakit geçirmek isterseniz, hazırlıklı gitmeniz mantıklı olacaktır.

Kiz Kalesi
Kiz Kalesi

Adrasan Kalesi – (Kız Kalesi)

Kız Kalesi, Adrasan kalesi olarak da bilinmektedir. Osmanlı Dönemi’nde inşa edilen Kız Kalesi, o dönemin savunma kalelerinden bir tanesi olarak ön plana çıkmaktaydı. Doğa yürüyüşü yapmak isteyenler tarafından sık sık ziyaret edilmektedir. Kız Kalesi, Katip Çelebi seyahatname’sinde Azrasan Kalesi olarak belirtilmiş. Evliya Çelebi seyahatname’sinde Adrasan Kalesi olarak bahsetmiştir.
Ayrıca bir söylentiye göre; Adrasan isminin, Azrasan’dan geldiği ifade edilmektedir. Günümüzde sadece ören yerlerinin kaldığı Adrasan Kalesi, Adrasan’ın en önemli bölgelerinden bir tanesidir. Adrasan’a giderseniz, Adrasan Kalesi’ni ziyaret etmeyi unutmayınız.

Musa Dagi
Musa Dagi

Musa Dağı

Musa Dağı, Adrasan ve Olimpos’u birbirinden ayıran ve eşsiz bir doğa manzarasına sahip olan bölgelerden bir tanesidir. Macera severler tarafından yoğun olarak ziyaret edilmektedir ve doğa yürüyüşü aktivitesi ve manzara fotoğrafçılığı yapılmaktadır. Antik kalıntıları ve tarihi güzellikleri bakımından adından sıkça söz ettiren Musa Dağı, tarihi Likya Yolu üzerinde yer almaktadır.

Gelidonya Feneri
Gelidonya Feneri

Gelidonya Feneri (Taşlıkburnu Feneri)

Gelidonya Feneri, 237 metre yüksekliği ile Türkiye’nin en yüksek feneri olarak bilinmektedir. Gelidonya Feneri, Adrasan’a 14 kilometre mesafede yer almaktadır ve Yeşilköy Mahallesi sınırları içerisinde bulunmaktadır. Gelidonya Feneri, Taşlıkburnu Feneri olarak da bilinmektedir. Doğu tarafında Sulu Ada, Batı tarafında Korsan Koyu yer almaktadır.
Gelidonya Feneri, tarihi Likya Yolu güzergahında yer almaktadır ve bundan dolayı yoğun olarak ziyaret edilmektedir. Araç ile tam ulaşım sağlanamayan Gelidonya Feneri’ne Likya Yolu üzerinden ya da Adrasan güzergahından trekking yaparak ulaşım sağlayabilirsiniz. Yol üzerinde su kaynağı bulunmamaktadır. Yürüyüş yapacaklar mutlaka hazırlıklı gitmelidir.

Suluada
Suluada

Sulu Ada

Adrasan açıklarında yer alan Suluada, Türkiye’nin Maldivleri olarak değerlendirilmektedir. Suluada’nın kumsalını tropikal ada kumsalları oluşturmaktadır ve oldukça güzel bir görünüme sahiptir. Suluada’ya gitmek için tekne turlarına katılmanız veya özel tekne kiralaması yapmanız gerekmektedir.

Sessiz ve bir o kadar da huzurlu bir ortama sahip olan Suluada, Adrasan turunuza heyecan katacaktır. Suluada’nın ismi, Suluada üzerinde yer alan tatlı su kaynağından gelmektedir. Ayrıca söz konusu suyun şifalı olduğu hakkında araştırmalar yapılmıştır. Suluada’da herhangi bir işletme ve tesis bulunmamaktadır. Adrasan’a giderseniz, mutlaka Suluada’yı ziyaret etmenizi öneriyoruz.

Porto Ceneviz Koyu
Porto Ceneviz Koyu

Porto Ceneviz Koyu

Olimpos – Adrasan arasında yer alan Porto Ceneviz Koyu, sadece tekne turları ile ziyaret edilebilen bir bölgedir. Doğal sit alanı olarak ilan edilen Porto Ceneviz Koyu koruma altına alınmıştır. Porto Ceneviz Koyu’nun ismi, koyun yamaç bölümünde yer alan kale kalıntısından gelmektedir.
Porto Ceneviz Koyu turkuaz rengi denizi ile stresten uzak keyifli vakit geçirmenize olanak sağlamaktadır. Araç ile ulaşım sağlamak mümkün değildir. Bu yüzden tekne turuna katılabilir veya özel tekne kiralaması yapabilirsiniz.

Akseki Koyu

Akseki Koyu

Akseki Koyu, Kumluca’da yüz ölçümü olarak en geniş koylardan bir tanesidir. Adrasan sınırları içerisinde yer alan Akseki Koyu’nun çevresi yüksek kayalıklar ile çevrilidir ve bundan dolayı sadece tekneler ile ulaşım sağlanabilir.
Akseki Koyu’nun denizi dalgasızdır. Yeni yüzme öğrenenler ve çocuklu aileler tercih edebilir. Plajı incecik kumlar ile kaplı olan Akseki Koyu’na giriş ücretsizdir.

Korsan Koyu

Korsan Koyu

Korsan Koyu, Karaöz ile Gelidonya Feneri arasında yer almaktadır. Korsan Koyu, Karaöz Sahili’ne yaklaşık 3 kilometre mesafede yer almaktadır. Ormanın ve denizin güzelliğine doyamayacağınız Korsan Koyu Likya Yolu üzerinde yer almaktadır.
Korsan Koyu’nda kamp yapabilir. Ayrıca Korsan Koyu çevresinde kamping tesisleri de hizmet vermektedir. Korsan Koyu’na stabilize orman yolu üzerinden ulaşım sağlanmaktadır.

Akvaryum Koyu
Akvaryum Koyu

Akvaryum Koyu

Akvaryum Koyu, Sazak Koyu ile karşı karşıya harika bir bölgede yer almaktadır. Suyun rengi efsane ve muhteşem bir güzelliğe sahiptir. Caretta caretta kaplumbağaları ve çeşitli su canlısı türlerini yakından keşfetmek mümkündür.
Araç ile ulaşım sağlanamayan Akvaryum Koyu’na tekne turlarına katılım sağlayarak ulaşım sağlamanız mümkündür. Denizi berrak ve oldukça güzel. Balık ve deniz kaplumbağaları arasında yüzmek isterseniz, mutlaka Akvaryum Koyu’nu ziyaret etmenizi öneriyoruz. Bu doğa güzelliğini keşfetmek için geç kalmayınız…

Yanartas Chimera
Yanartas Chimera

Yanartaş - Chimera

Adrasan’a yaklaşık 40 kilometre mesafede yer alan Yanartaş, Olimpos Beydağları Milli Parkı sınırları içerisinde bulunan Çıralı’da bulunmaktadır. Yüzyıllardır yanan ve doğal bir ateş olan Yanartaş efsanelere konu olmuştur. Yanartaş – Chimera Antalya’da günübirlik olarak ziyaret edebileceğiniz bir bölgedir. Denize yakın ve manzaralı bir konuma sahiptir. Günlük ziyaretçisi oldukça fazladır.

Cirali Koyu
Cirali Koyu

Çıralı

Çıralı, Beydağları Sahil Milli Parkı sınırları içerisinde yer almaktadır ve üç kilometrelik büyük bir kumsala sahiptir. Caretta Caretta üreme alanı olan Çıralı’nın sahili ince taneli kum yapısına sahiptir.
Çıralı’nın her iki ucu kayalıklarla çevrilidir. Manzarası ve doğası gereği yoğun olarak ziyaret edilmektedir. Kamping tesisleri ve bungalov işletmeleri yoğunluktadır. Nezih bir ortam, eşsiz bir doğa sizi bekliyor…

Olimpos
Olimpos

Olympos - Olimpos

Olympos Antik Kenti, Kumluca ilçesinde yer alan Tahtalı Dağı’nın 10 kilometre Kuzey tarafında bulunmaktadır. Likya Yerleşimi olarak bilinen Olympos, Caretta Caretta Kaplumbağalarının yavrulama alanıdır ve Doğal Sit Alanı olarak belirlenmiş olup, koruma altındadır. Olimpos Beydağları Milli Parkı sınırları içerisinde yer almaktadır.
Portakal, nar, armut ve limon ağaçlarının çoğunlukta olduğu Olympos, ferah bir ortamda tatil yapmanıza imkan sağlamaktadır. Çadır kampı ve bungalov konaklaması için tercih edilmektedir. Suyu oldukça güzel ve yüzmeye elverişlidir.

Ulupinar
Ulupinar

Ulupınar

Adını doğal kaynak sularından alan Ulupınar, tertemiz ve berrak bir suya sahiptir. Çıralı ile Ulupınar arası mesafesi 8 ile 10 kilometredir. Ulupınar’ın kaynak suyunun aktığı derelerden bir tanesinin yanına 40 – 50 yıllık su değirmeni kuruludur.

Yerli ve yabancı çok sayıda misafir tarafından ziyaret edilmektedir. Ayrıca Ulupınar’da çok fazla alabalık restoranı ve alabalık çiftliği bulunmaktadır. Kendi aracınızla ya da Ulupınar servisleri ile ulaşım sağlayabilirsiniz.

Tahtali Dagi
Tahtali Dagi

Tahtalı Dağı

Tahtalı Dağı, Olimpos Dağı olarak da bilinmektedir. Batı Toroslar bölgesinde, Bey Dağları grubu içerisinde yer almaktadır. Tahtalı Dağı’nın batı tarafında bulunan boğazdan, Likya Yolu’nun batı rotası geçmektedir. Sedir ve ardıç ağaçları çoğunluktadır. Tahtalı Dağı’nın zirvesine çıkmak için, teleferik hattı kullanılmaktadır.
Ayrıca Tahtalı Dağı’nın teleferik hattı, 726 metreden, 2365 metre yüksekliğe kadar uzanmaktadır, ek olarak; 4350 metre uzunluğunda yol çıkabilmektedir. Teleferik hattı bu özelliği ile Dünya’nın sayılı uzunluğa sahip teleferik hatlarından bir tanesidir. Eşsiz bir Tahtalı Dağı manzarası sizi bekliyor.

Karaoz Sahili
Karaoz Sahili

Karaöz Sahili

Karaöz, kendi halinde ve oldukça küçük bir sahil yerleşimi. Günübirlik veya konaklamalı olarak Karaöz’ü ziyaret etmek mümkün. Sahil kısmı oldukça temiz ve sahil boyunca; tuvalet, duşakabin ve soyunma kabinleri var.
Market ve büfe imkanları da bulunmaktadır. Adrasan’dan araç ile 20 – 25 dakika gibi kısa bir sürede Karaöz Sahili’ne ulaşım sağlayabilirsiniz. Kamp ve bungalov işletmeleri de bulunmaktadır.

Alacasu Cennet Koyu
Alacasu Cennet Koyu

Alacasu Cennet Koyu

Çamyuva ve Tekirova arasında yer alan Alacasu Cennet Koyu, eşsiz bir doğa güzelliğine sahiptir. Denizi taşlıktır ve yolu dere yatağından gitmektedir. Kaynak suyu var ancak yine de hazırlıklı gitmek gerekiyor.
Çöp kutuları var. Kamp için oldukça uygun. Balıkçı tekneleri sık sık Alacasu Cennet Koyu’na uğruyor. İnsan yoğunluğunun aşırı olduğu günlerde sıkıcı olabiliyor ancak genel olarak sessiz ve sakin bir bölgedir. Hazırlık yapmadan gitmemek gerekiyor.

Kas
Kas

Kaş

Antalya’nın en batısında yer alan Kaş, Antalya’nın turistik ilçelerinden bir tanesidir. Kaş ilçesinin sahil uzunluğu 70 kilometre civarındadır. Istlada, İsinda, Apollonia ve Kyaenai gibi pek çok antik kent bulunmaktadır. Dalgıç turizmi açısından oldukça verimlidir.Büyük Çakıl Plajı, Akçagerme Plajı, Küçük Çakıl Plajı ve Hidayet Koyu, Kaş ilçesinde mutlaka ziyaret edilmesi gereken bölgelerden bir tanesidir. Ayrıca Kaş çevresinde, 6 adet mağara da bulunmaktadır. Dalış ve yamaç paraşütü, Kaş ilçesinde yapılabilecek en yaygın aktiviteler arasında yer almaktadır.

Kekova
Kekova

Kekova Adası

Kaleköy ve Üçağız açıklarında yer alan Kekova Adası, 4,5 kilometrekarelik yüzölçümüne sahiptir. Kimsenin yaşam sürmediği Kekova Adası’na gitmek için sadece tekneler kullanılmaktadır.
Kekova’nın Kuzey tarafında, 2. Yüzyılda deprem nedeniyle yıkılan ve antik bir kent olan Dolchiste/Dolikisthe ait batık kalıntıları bulunmaktadır ve su altında gözle görülmektedir. Tekne turlarına katılarak Kekova turu yapmak için geç kalmayın. Harika bir doğa sizi bekliyor olacaktır…

Finike Magarali Koy
Finike Magarali Koy

Finike Mağaralı Köy

Finike – Demre yolu üzerinde yer alan Finike Mağaralı Koy, özellikle sosyal medyanın gücü ile yoğun olarak ziyaret edilmektedir. Kendiliğinden oluşmuş bir mağara olan Finike Mağaralı Koy çevresi çakıl ve kumdan oluşan ufak bir plaja sahiptir. Plajdan, Finike Mağaralı Koy’a gitmek için yaklaşık 100 metre kadar yüzmeniz gerekmektedir ya da ufak tekne yardımı ile ulaşım sağlamanız mümkündür.
Mağaranın turkuaz rengi denizi ve bembeyaz taşları, eşsiz bir güzellik ile sizi bekliyor olacaktır. Finike Mağaralı Koy’a gitmek için, Finike – Demre yolu üzerinde Finike Mağaralı Koy’a geldiğinizde, aracınızı üst kısımda yol kenarına park edip, yürüyerek koya inmeniz gerekiyor. İşletme ve tesis bulunmadığından dolayı hazırlık yapmadan gitmemek gerekiyor.

Beymelek Lagunu
Beymelek Lagunu

Beymelek Lagünü

Beymelek Lagünü, Demre – Finike yolu üzerinde yer almaktadır. Denize ve plaja bitişik olan Beymelek Lagünü’nde bolca kefal balığı vardır. Tatlı su ve tuzlu suyun karıştığı bir bölge olan Beymelek Lagünü kıyısında çok sayıda balık restoranı ve lokantası bulunmaktadır.
Harika bir doğa manzarasına sahip olan Beymelek Lagünü’ne gitmek için, Demre – Finike servislerini kullanabilir veya Beymelek üzerinden taksi tutabilirsiniz. Kıyı tarafında yürüyüş ve fotoğrafçılık aktivitesi yapmayı unutmayınız.

Mira Antik Kenti
Mira Antik Kenti

Myra Antik Kenti - Mira Antik Kenti

Myra Antik Kenti, Demre ilçesi sınırları içerisinde yer alan Likya kenti olarak bilinmektedir. Demre Çayı ve Ege Denizi tarafından taşınan toprakla oluşan alüvyon ovasına kurulmuştur. Roma ve Likya dönemlerine ait kent harabeleri, alüvyon tortuları altında kalmıştır.
Myra Antik Kenti içerisinde, Aziz Nikolaos Kilisesi’de bulunmaktadır. Esrarengiz bir görünüme sahip olan Myra Antik Kenti kazıları 2009 yılında başlamış ve halen devam etmektedir. Myra Antik Kenti’ne giderseniz, bol bol fotoğraf çekmeyi ve en ince detaylara kadar keşif yapmayı unutmayınız…

Patara Plaji
Patara Plaji

Patara Plajı

Patara Plajı, Patara Antik Kenti yakınlarında yer alan en büyük plajlardan bir tanesidir. Ayrıca Patara Plajı, çevresinde yer alan plajlara göre, daha uzundur. Yaklaşık 18 kilometre uzunluğa sahip olan Patara Plajı’nın kumsal derinliği zaman zaman 200 – 300 metreye kadar çıkmaktadır. Denizi sığ olan Patara Plajı’nın kumsalı ince kum yapısına sahiptir.
Patara Plajı’na gitmenin bir nedeni de, Patara Kum Tepeleri’nin eşsiz bir güzelliğe sahip olmasından kaynaklanmaktadır. Adeta çöl ortasında gezinti yapıyor hissi veren Patara Kum Tepeleri, Patara Plajı’nın misafir yoğunluğuna etki etmektedir. Patara Ören Yeri ve Patara Antik Kenti gezisi yapmayı unutmayınız.

Goynuk Kanyonu
Goynuk Kanyonu

Göynük Kanyonu

Antalya’nın Kemer ilçesine bağlı Göynük Mahallesi sınırları içerisinde yer almaktadır. Göynük’e yaklaşık 3 – 4 kilometre mesafede yer alan Göynük Kanyonu’na gitmek için farklı ulaşım seçenekleri mevcuttur. Göynük merkezinden yürüyerek 45 dakikalık yolculuk ile, Göynük’ten jeep safari araçlarına binerek ya da Göynük Belediyesi tarafından saat başı hizmet veren Göynük Kanyonu otobüslerine binerek Göynük Kanyonu’na gitmek mümkün olacaktır.
Ayrıca Göynük Kanyonu yolu boyunca serinlemek isteyebileceğiniz doğal havuz ve göletler bulunmaktadır. Göynük Kanyonu, Dünya’nın en iyi 10 trekking parkurları arasında yer alan Göynük Kanyonu’ndan Likya Yolu’nun Hisarçandır – Gedelme bölümü geçmektedir. Göynük Kanyonu’nda kamp, piknik ve rafting aktivitesi yapılabilir.